Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. syyskuuta 2020

Karkkipäivä


Aloin viikkaamaan Mummon puhtaita pyykkejä. Niitä oli kertynyt kaksi koneellista vessaistuimen päälle. Nimittäin Mummon kamarissa on vessa-astia hätätilanteita varten, mutta sitä ei enää käytetä. Istuimelle on hyvä kerätä puhtaat pyykit jatkokäsittelyä varten. Kesä on ollut lämmin. Sen näki pestyistä vaatteista: ohuita leggingsejä, sortseja, lyhythihaisia T-paitoja...

Kun olin saanut vaatteet viikattua, muistinkin, että vielä yksi koneellinen pestyjä pyykkejä on odottamassa narulle ripustamista. Meillä on kylpyhuoneessa kuivausteline, mutta laitoin pyykit ulos narulle kuivumaan. Asensin itse narut takaterassilla. Vaatteisiin tulee aivan eri tuoksu, kun ne kuivaa ulkona raikkaassa ulkoilmassa.

Niin, ja miten karkkipäivä liittyy pyykinkuivatukseen? No, liittyypä hyvinkin! Mummo kapsahti vuoteelleen istumaan, kun viikkasin hänen vaatteitaan hyllyyn. Sanoin Mummolle, että hän on maailman mukavin ihminen! Mitä voisin hänelle keksiä kiitokseksi siitä, että hän on olemassa?

Sitten muistin tarjouksesta ostamani suklaat. Hain yhden levyn ja jaoin sen niin, että Mummolle tuli yli puolet ja minulle loput. Minulla ei ole kesäisin makeannälkä. Talvella, kun on pimeää ja tuiskuttaa, tekee suklaa hyvää. Paloittelin Mummon osuuden ja laitoin palaset rollaattorin pöytälevylle. Mummo oli nukahtanut petiinsä. Sitten kun hän herää, odottaa häntä makea yllätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...