Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. joulukuuta 2020

Päivän tapahtumia

 


Tämä päivä oli taas niitä ihan p.......tä päiviä. Jokainen saa itse sovitella kirjaimet tuohon väliin. Täällä h......on korvessa asuminen ja yrittäminen on hanurista! Mikään, mihin tarvitset vähänkään ulkopuolista apua, voit varautua että se ei tule onnistumaan. Varsinkaan, mikäli sattuu kaiken lisäksi kuulumaan ns. epäsuosittuun sukuun. Kolmaskin urakoitsija antoi lemput, kun kysyin tätä kiveämään erään niittylohkon. Siis, helppo nakki. Miksi ei työ kelpaa? 

Tuossa maakuntarajan toisella puolella on pellonraivausbuumi käynnissä. Soita muutetaan peltomaaksi, kivennäismaitakin. Turhaa kainuulaisia syytetään nälkämaalaisiksi; työteliäitä kuin mitkä! Ympäri Suomea kunnostetaan vanhoja niittyjä ja laitumia takaisin viljelykäyttöön. Täällä meidän kylässä saa vain ja ainoastaan kasvattaa metsää. Tämä on kyllä niin..... Sanonko mistä? Kaikki kyläläisetkään eivät ole samalla kannalla, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen etteivät joudu epäsuosioon.

Me hankitaan sitten se kaivinkoneurakoitsija Sotkamosta tai Kuhmosta, niin ei varmasti ole kenenkään täkäläisen sukua. Jos se siitä ottaa kiinni. Pitäjällä on kymmenen urakoitsijaa, mutta kaikki ovat jotenkin kytköksissä johonkin, niin ei käy tulla meille töihin. Kaupungeissa, joissa väki tulee ympäri maata, ei tällaisia sidonnaisuuksia pääse syntymään. Toisaalta heillä ei sitten ole juuriakaan. Suo siellä vetelä täällä - tahi kivikko. Pienet vastoinkäymiset eivät haittaa, antavat vaan lisää puhtia yrittämiseen. Joskus vaan tuntuu, että korostetaan liikaa näitä sukulaisuussuhteita. Ja ketä pitää suosia ja ketä ei. Tuntuu joskus, että tahdotaan tehdä toiselle, eri sukuun kuuluvalle kiusaa. Maailmassa on paljon suurempia murheita. Miksi nämä sukulaisuusjutut ovat joillekin niin tärkeitä? En ymmärrä! 

En lähtenyt jouluostoksille ajamaan kun satoi räntää ja kylätiellä huono keli. Eihän se tuolla valtateillä mitään. Viikonloppuna pakastuu niin sitten liikenteeseen. Meillä on pakastin ruokaa täynnä ja rasvamakkaroita vyötärön ympärillä, niin kyllä pärjätään. Tein äsken laatikot, kun jouluruoan tilanneet peruivat tulonsa sairaustapauksen vuoksi. Samaan uuniin sopisi taatelikakku. Kyllästyimme englantilaisiin hedelmäkakkuihin. Niitä oli joka viikko kun meillä oli joulupuoti ennen koronaa. Jos kakku ei mennyt kaupaksi, söimme sen itse. Niinpä meillä oli englantilaista hedelmäkakkua aamukahvilla, välipalaksi, päiväkahvilla ja iltakahvilla, niin että kakkua pursusi melkein korvista. 

Olen täysin hurahtamut TikTokiin. Tutut eivät uskalla sitä ladata kun pelkäävät kiinalaisten vakoilevan. Minulla ei ole mitä vakoilla ja kun olen käyttänyt kiinalaisia älypuhelimia vuosikaudet, niin he ovat kaapanneet tietoni aika päiviä sitten jos mitään kiinnostavaa niissä olisi ollutkaan. Näen sovelluksesta hauskoja videoita ja yritän sitten itsekin matkia. Täällä korvessa täytyy hauskuus repiä vaikka Karjalan petäjästä tahikka tässä tapauksessa pelloille istutetuista näreistä. Illanjatkoja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...