Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kaura-porkkanasämpylät


Sunnuntaina meillä oli perinteeksi muodostuneet mikkelinpäivän myyjäiset. Tällä kertaa oli myös Pop up -ravintola. Näitähän voi järjestää 12 kertaa vuodessa ilman ravintolalupaa, ellei tarjolla ole helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Keittoruoan lisukkeena oli kaura-porkkanasämpylöitä. Saat aamuksi tuoretta, kun leivot illalla kylmään nesteeseen. Seuraavassa resepti:

1/2 l vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa/siirappia
1/2 dl ruokaöljyä
3 dl porkkanaraastetta
3 dl kaurahiutaleita
12 dl vehnä/sämpyläjauhoja

Tee taikina illalla kylmään nesteeseen. Kohota yön yli viileässä paikassa. Leivo aamulla sämpylöiksi. Kohota hyvin. Voitele vedellä ja ripottele kaurahiutaleita päälle. Paista 225° noin 12 min. Nauti! Jos et jaksa kerralla kaikkia syödä, pakasta loput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itkupotkuraivari

Kun olin aivan pieni lapsi, eräs ihminen sanoi minulle ikäviä asioita. Ehkä hän ei tarkoittanut sanoa pahasti, mutta herkkänä ja...