Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. lokakuuta 2017

Perunannostossa


Sanonta Mikkeliltä nauriit kuoppaan ja naiset pirttiin ei meidän tilalla tänä vuonna pätenyt. Tänään aloitimme perunannoston. Puuha jäi myöhäiseen ajankohtaan, koska kesäkahvilanpidon jälkeen oli mukavaa pitää hieman lomaa.

Potut ovat kasvaneet hyvin huonosta hoidosta ja räppäisestä kesästä huolimatta. Pottumaata ei tullut edes mullattua. Tämä on tärkeä toimenpide rikkaruohottumisen estämiseksi. Multaus suojaa myös mukuloita päivänvalon viherryttävältä vaikutukselta.

Kellarikin on nyt sopivasti viilentynyt. Jos nostaa potut elokuussa, säilytyspaikka on usein vielä liian lämmin tuohon aikaan. Myös lyhyellä aikaa varastoon tuodut perunat nostavat säilytyspaikan lämpötilaa hetkellisesti.

Myrskytuuli ja sade eivät ole vielä saaneet riivittyä ihan kaikkia syyslehtiä. Muun muassa tällainen kuva on Instagramissa käyttäjänimellä @sivakkaphotos. Kuvilla tahdon mainostaa kotikylääni ja tuoda sitä esille positiivisessa hengessä. Käyhän peukuttamassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itkupotkuraivari

Kun olin aivan pieni lapsi, eräs ihminen sanoi minulle ikäviä asioita. Ehkä hän ei tarkoittanut sanoa pahasti, mutta herkkänä ja...