Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. syyskuuta 2020

Negatiivista

 


Nytpä tuo yhden huolen vähemmäksi heitti. Nimittäin kahden, oikeastaan kolmen, kuukauden odotus SiunSoten päätöksestä henkilökohtaisen avustajan irtisanomisasiassa on päättynyt. Hylkäävä ratkaisu tuli. Ajattelin ensin, uskallanko kuorta edes avata raskaan työpäivän jälkeen. Hyvä että avasin. Helpotti saada tieto, vaikka se ei miellyttävä ollutkaan. Päätös ei tullut yllätyksenä. Toisaalta, kaikkemme olemme tehneet. Enempää emme voi. Ei tarvitse itseään syyttää, etteikö ole yrittänyt. Eikä ns. "huonoja" geenejä! 

Enpä tästä asiasta enempää rutise Facebookiin enkä muuallekaan. Joidenkin mielestä omaishoidontuki, saati sitten henkilökohtaisen avustajan palkka tai EU:n maatalouskorvaukset eivät kuulu meille, vaan meidän olisi tultava toimeen omillamme. On helppo sanoa niin, jos itse on käynyt päivätyössä, saanut siitä palkkaa ja nyt eläkettä. Kateus vie kalatkin vedestä, sanonta pitää paikkansa.

Lähetin SiunSotelle palveluntarpeen arviointipyynnön omaishoidosta luettuani kymmensivuisen hylkäämispäätösraportin. Sanonpa vaan, että omaishoitajat ovat liemessä hakiessaan etuisuuksia ja taistellessaan tämän hirvittävän byrokratian kanssa. Omaishoitajaliitolta ei kuulemma avuja heru. Joidenkin mukaan ko liiton resurssit kuluvat pääosin oman virkakoneiston pyörittämiseen. Ja neuvontalinja on maksullinen jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Minun ei ole tähän mennessä tarvinnut selviytyä kuin EU:n koukeroista, jotka meidän tapauksessa ovat melko yksinkertaisia.

Kirjauduttuani ulos SiunSoten palvelusta, juohtui mieleeni, että olisipa täytynyt samaan syssyyn mainita sekin, että vaadin korotettua omaishoidontukea, koska sitovan hoitotilanteen vuoksi olen estynyt päivätyöstä, josta SiunSoten virkailijat minut ystävällisesti vapauttivat puolitoista vuotta sitten! En kuitenkaan mennyt palveluun uudelleen, olisivat arvelleet hakijan olevan tilapäisen mielenhäiriön, lue: alkoholin vaikutuksen, alaisena.

Jos tästä negatiivisten asioiden joukosta etsii jotain positiivista, niin se mainittakoon, että Mummon koronatesti oli negatiivinen, eli ihan positiivinen asia. Ja peruna on tänä vuonna kasvanut hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...