Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Apurahaa maakuntarahastolta?


Huhtikuussa on odotettavissa jännittäviä aikoja. Myönnetäänkö minulle apuraha? Tämä on kolmas kerta, kun haen joltain valtakunnalliselta rahastolta avustusta.

Mahdollisuuksieni parantamiseksi tein kolme eri hakemusta. Yksi kyläkirjalle, toinen kyläämme käsittelevälle valokuvateokselle ja kolmas hakemus kylämaiseman hoitohankkeeseen.

Elämää nähnyt ja kylämme kehitystä seurannut opettajaihminen totesi, että nyt olisi tärkeintä saada rahoitus kylämaiseman säilyttämiseen.

On melkeinpä surullista, miten helposti arvokkaat kulttuuriympäristöt saadaan katoamaan. Jätetään pellot vesakoitumaan ja hetken päästä tullaan sanomaan, että ne pitää metsittää.

Eiväthän kaupungeissa asuvat maanomistajat ala selvittämään peltojen vaihtoehtoisia käyttömuotoja tms., vaan antavat metsittää. Takavuosina valtio vielä avusti pellonmetsitystä KEMERA-tuella.

Jos apuraha kylämaiseman hoitoon minulle myönnetään, on vielä yksi arvoitus. Suostuvatko maanomistajat myymään minulle metsitettyjä peltojaan maisemanhoitoon? Tätä epäilen vahvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...