Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. kesäkuuta 2020

Mummolla kävi parturi


Tilasin Mummolle parturin klo 15.00:ksi. Muistutin häntä edellisiltana asiasta. Mummo nukkui koko päivän. Herätin hänet klo 14.30. Nostin puolinukkuvan mummelin pyörätuoliin, ajettiin pirttiin, nostin Mummon seisapisteeseen ja vaihdoin vaipat. Parturi saapuikin samaan hötäkkään.

Permanentin teko kesti kaksi tuntia. Huomasin kertoessani perinnemaisemien kunnostustyöstä parturin reagoinnista, että ämmät olivat puhuneet minusta p....kaa. Itse ovat kateellisia. Se on helppo puhua, kun ei tiedä asioiden oikeata laitaa. Minä kyllä vielä näytän niille, prkl!

Mummo oli hereillä parturin jälkeen. Sanoin, että huomenna lähdetään kirkolle kun tukka on nätisti. Työnsin hänet nukkumaan klo 22.00. Heräsin klo 7.00. Mummo nukkui. Eipä tässä kiirettä. Keitin aamukahvit klo 8.00. Eiköhän aleta jo nousta, kun on se käyntikin? Makuuhuoneesta kuului kuorsaus.

Kello tuli yhdeksän. Sitten kymmenen. Mummo nukkui vaan. Pakkasin auton. Tarkistin puutelistan. Mummo käänsi kylkeään. Vein aamukahvin Mummon huoneeseen. Starttasin matkaan klo 11. Mummo jäi kyydistä. Hoisin asiat ja tulin kotiin. Makuuhuoneesta kuului kuorsaus. Näitä on alkanut sattumaan meillä.

Tein päivän työt ulkona ja sisällä. Keitin kahvit. Laitoin palasta. Mummo ei ollut juonut aamukahviaankaan. Lääkkeet olivat ottamatta. Tuli ilta ja Mummo nukkui vaan. Vaihdoin hänelle vaipan ja housut. Pistävä pissan tuoksu leijaili kamarissa. Sängyn suojuskin oli kastunut. Mummo heräsi sen verran, että nosti takapuoltaan ylös petistä.

Ensi viikolla tulee Joensuusta asti sosku kartoitukselle. Lupasi lähettää päiväkirjan täytettäväksi. Eipä tuota ole vielä tullut. Arveli varmaan, että minä laitan siihen sellaiset asiat, että SiunSote joutuu palkkaamaan minut uudestaan Mummon avustajaksi. Jo tästä tehdään valitus, kun ei saatu asiaankuuluvaa dokumenttia täytettäväksi! Vaan eipä hätää. Minulla on vanhat muistiinpanot tallessa. Merkitsen ruutupaperille päivän avustustehtävät. Tälle päivälle ei tullut merkintöjä. Sumplin seuraavan päivän työt sitten kahdelle päivälle. Ei meistä niin helpolla irti pääse!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...