Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. marraskuuta 2021

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Muualla elämäntyönsä tehnyt kyseiseen sukuun kuuluva muutti eläköidyttyään kotipaikalleen. Alkuun hän oli OK.  Sitten hänen suhtautumisensa meihin muuttui kunnes hän lopulta katkaisi kokonaan välit kanssamme. Nyt hän on kieltänyt sukulaisiaankin olemasta tekemisissä kanssamme. Vanhalla asuinseudulla luetaan lähisukuun kuuluviksi esimerkiksi viidennet serkut. Sukua mi sukua! Kaikki noudattavat visusti tätä perinnettä. Jos et ole puolesta, olet vastaan ja silloin saat koko muun suuren suvun niskoillesi. 


Joku kysyi, kuka on kylämme kuningatar. Tottakai hän! Satuin kerran näkemään, miten hän majesteetillisin elkein purjehti ruokakauppaan ja hänen sukulaisiaan oli häntä odottamassa kuten kuninkaallista. Kovalla äänellä ja naurunremakalla hän valloitti puoli kauppaliikettä. Kukaan ei huomannut minua, vaikka sanoin heille päivää kuuluvalla äänellä. Säästäväisenä ihmisenä hän käyttää yleisiä kulkuvälineitä.


Keskustelin hiljattain tähän sukuun kuuluvan henkilön kanssa. Ihme, että hän on vielä pitänyt minuun yhteyttä kun muu  suku on katkaissut välit. Keskustelutoverini puhui jostain "kylän laista". En ymmärtänyt, mitä hän sillä tarkoitti. Minun sukulaiseni eivät ole moisesta puhuneet. Täällä on paljon "asioita joista ei puhuta". Ehkä se onkin tämän toisen suvun juttuja. Totesin keskustelukumppanilleni, että tänne on saatava muihin sukuihin kuuluvia ihmisiä - heteroosia. Muuten koko kylä näivettyy nurkkakuntaisuuteen. Toveri vastasi, että hänen sukunsa ajaa täältä muut pois, eivätkä he mahda sille mitään. Ja minun tehtäväni on joko sopeutua hänen sukunsa kanssa tai alkaa vastustamaan sukumafiaa. Melko karskia puhetta. 


Tuttavani ovat jo varoitelleet tästä suvusta. Viittasin asialle kintaalla. Elämmehän 2020-lukua eikä mitään takapajuista 1800-lukua. Esimakua suvun mahdista saimme viime talvena, kun tähän sukuun kuuluva kotipalvelun työntekijä käyttäytyi provosoivasti minua kohtaan. Ärsyynnyin, ja meistä tehtiin perätön huoli-ilmoitus. Koko kevään täällä lappasi jos minkäkinlaista asiantuntijaa ja kartoittajaa. Joku todella kylmäkiskoisen tuntuinen sotetyyppi sanoi, että valmistautua siihen, että Mummo viedään laitoshoitoon. Ilmiannoin henkilön, jota epäilin huoli-ilmoituksen tekijäksi. Mutta kun kaikilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Kukaan ei tiedä mistään mitään.


Olisiko tässä Mummon "huostaanotossa" ollut suvun salajuoni, että kun vanhus joutuu laitoshoitoon, häneltä kupataan omaisuudet pois ja minä jään puille paljaille ja joudun lopulta muuttamaan pois ja myymään sukutilani pilkkahinnalla pois? Näin päästäisiin kätevästi hankalasta kilpailijasta eroon. Mene tiedä. Nämä ovat vain arvailuja. Onneksi Mummo ehti nukkua pois ennenkuin soskut tulivat häntä hakemaan laitokseen. Tulevaisuus näyttää, miten suku suhtautuu jatkossa minuun.  He eivät ole huomaavinaan esim. sosiaalisen median julkaisujani, kun omien  päivityksiä peukutetaan ja kommentoidaan porukalla. Sillon harvoin kun kommentoivat minun kirjoituksiani, tahtoivat kommentit olla negatiivissävytteisiä. Onneksi minulla on tuttavia, joiden kanssa välit ovat kunnossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...