Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. lokakuuta 2019

Väriä elämään!


Yhdistetyn kirjasto-vieras-varasto-ompeluhuoneemme matto oli aikoja sitten hajonnut molemmista päistä. Olisi siitä vielä pidettävän saanut lyhentämällä ja solmimalla hapsut uudestaan.

Päätin kuitenkin tällä kertaa hankkia uuden maton. Ruotsalaiselta Trendcarpetilta löytyi huoneen sisustuksen väreihin sointuva matto löytyikin. Iloisen värikäs, eikö?

Meillä vaihdetaan kodintekstiilit neljä kertaa vuodenaikojen mukaan. Keväällä keltaista ja oranssia, kesällä beigeä ja valkoista, syksyllä oranssia ja ruskeaa, jouluna punaista ja vihreää.

Mummo pitää punaisesta väristä. Hänellä on usein punainen pusero. Jos kylvettämään tulevalla Kotipalvelun tytöllä on jotain punaista, kylvetys sujuu paljon letkeä min. Väriä elämään! oli Mummon tunnuslause silloin kun hän pystyi puhumaan.

Huomenna täytyy selvittää yksi verojuttu. Verottajalta tuli ulosottokirje. Se vaatii metsävähennysmätkyjä maksettavaksi, vaikka laitoin pyydetyn lisäselvityksen ja kävin toimistolla kahdesti asiaa selvittämässä.

Verovirkailija sanoi kesällä, ettei mätkyjä tarvitse maksaa, vaan saamme vähentää kerralla tuon 60 % ostamastamme metsäpalstasta. Tähän luottaen otin mätkyjen tilisiirrot pois pankista. Nyt mätkyt olivatkin menneet ulosottoon emmekä saa senttiäkään metsävähennystä. Monimutkaista!

Jos saisin tuon veroasian hoidettua kunnialla, aion rentoutua väkertämällä ovikransseja. Kävin metsäretkellä keräämässä katajanoksia. Naapurin pajupehkosta pihistin pari pajunoksaa kranssien pohjaan. Kuvassa edellisenä talvena tehty seppele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...