Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. toukokuuta 2019

Tassuttelua


Olin päivälevolla ja menin sitten hakemaan päivän polttopuulastia liiteristä. Näin pihallamme ihanat, pienet tassunjäljet. Koulunkylän asukas oli ollut koiransa kanssa lenkillä. 

Poikakoira tapasi meidän koiran viime keväänä juuri, kun sille tuli kiima. Rakas, ihana karvaturrimme menehtyi kohta sen jälkeen rajuun diabetekseen. Vieläkin poikakaveri kaipaa kanssamme edesmennyttä tyttökoiraa. 

Tuttavat kehottavat minua ottamaan uuden koiran. Koira on aika vaativa pidettävä. Sitä on käytettävä lenkillä. Ruoka maksaa. Jos eläin sairastuu, sitä on käytettävä eläinlääkärillä. 

Koira on yli kymmenvuotinen projekti. Tässä elämänvaiheessa ei kannata ottaa itselleen ylimääräistä ohjelmaa. Kerronpa seuraavassa, miksi. 

Kyllä tuota työtä vaan piisaa, vaikka olen SiunSoten mielestä työtön! Hehän irtisanoivat henkilökohtaisen avustajan virkani. Asiantuntijat sanovat, että irtisanominen oli laiton. 

Avustettavan ikääntyminen ja raihnaantuminen ei ole syy avustajan irtisanomiseen. Minun, tällaisen korveneläjän on paha mennä lainoppineille sosiaalialan ammattilaisille sanomaan, että irtisanomiseni oli laiton! 

Nyt olisi otettava lakimieheen yhteyttä, josko hän ryhtyisi ajamaan asiaamme. Tai ammattiliittoon, tai työkkäriin, tai jonnekin... Tässä vaiheessa kaksi henkeä elää Mummon pienellä eläkkeellä. Jos anon omaishoidontukea, sen jälkeen ei muita palkkoja heru! 

Toinen kiireellinen selvitettävä on rakennusprojektimme liian suuriksi nousseet työpaikat. On ilmeistä, että kaverukset veloittivat meiltä liikaa työstään. Vielä on vuosi aikaa selvittää asia. 

Kaksi hehtaaria peltoa on vielä raivattava. MTK sanoo että ei kannata raivata. Pro Agria sanoo, että kannattaa raivata niin paljon kuin vain irti saa. Sydämeni on samaa mieltä jälkimmäisen kanssa. On vaikeaa saada ketään pellon tekoon. Nämä seudut ovat kuuluisia kivisyydestä. 

Meillä on 44 metsäkonemottia polttorankaa neljättä vuotta odottamassa pilkkojia. Viime kesänä pari kaveria tarjoutui töihin. Heillä oli niin huikea palkka verovapaana, että laskin valmiiden pilkkeiden kotiintoimitettuna tulevan edullisemmaksi. 

Että näiden seikkojen vuoksi tyydyn toistaiseksi fiilistelemään nähdessäni toisten koirien tassunjälkiä. Tai päästessäni hyväilemään tuttavani karvakorvaa. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...