Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kukkaniittyjä ja mummonhoitoa


Monen viikon lämpimän jakson jälkeen sää jäähtyi. Ehdin istuttaa asterit ja samettikukat ulos. Olen viikon suojannut niitä harsoilla. Parvekkeelta jouduin nostelemaan ahkeraliisat pois. Kasvi ei siedä yhtään kylmää.

Ihanat kukkaniityt ovat viehättäneet väriloistollaan. Ei ole nyt sattunut valokuvaajia liikenteeseen. Olen itse kuvannut ja julkaissut niitä. Pitäjän Facebook-ryhmässä tämä kuva sai yhtä paljon tykkäyksiä kuin ammattilaisten ostokset.

Mummo on alkanut istua paikoillaan koko päivän iltaan asti. Hän herää nukkuessani ja tulee pirttiin. Tämä hankaloittaa päivittäisiä toimiamme, koska aamupesu jää liian myöhälle. Toisaalta en tahtoisi pakottaa huonokuntoista ihmistä seisaalleen.



Olen alkanut taas pestä Mummon jalkoja, vaikka hän saa kylvetyksen joka viikko. Ostin kaalia ja aion kokeilla yrttihaudetta hänen kipeisiin jalkoihinsa. Kaalia murskataan ja laitetaan kääreeksi kipeään kohtaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät googlaamalla.

Puutarhakukat aloittavat kukintaansa. Pionit, unikot ja lumipallopensas ovat loistossaan. Liljat kasvattavat nuppuja. Syysleimujen vuoro on myöhemmin. Olen niitä pikkuhiljaa lisännyt niin että rivistö täyttää talon koko päätypenkin. Hyvää viikonloppua, lukijani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...