Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. kesäkuuta 2020

Puuhapäivä


Aamu alkoi sillä tavalla, että Mummo oli oksentanut. Hän oli ollut huonovointinen jo eilen. Hän ei ollut ulostanut muutamaan vuorokauteen ja arvelin hänen olevan ummella. Annoin hänelle aamupullan mukana Laxoperonia, jolla yleensä lähtee tiukempikin paketti ulos. Laitoin hänelle myös lasillisen tiivistemehulla terästettyä vissyvettä ja sekoitin siihenkin samaa lääkettä.

Heti kohta häneltä tulikin uloste. Komensin Mummoa nostamaan alapäätään petistä saadakseni vaihdettua hänelle puhtaan vaipan. Mummon housutkin olivat kastuneet. Lainasin hänelle omat sortsini. Otin kastuneen täkin pois ja annoin pelkän pussilakanan Mummolle peitteeksi. Oli kuuma päivä. Laitoin kamarin ikkunan auki. Mummo oli ihan kuuma. Mummo jäi vielä nukkumaan ja minä riensin päivän askareisiin.

Mummolle ei oikein ruoka maistunut ja juontikin teki tiukkaa. Ihminen kuivuu äkkiä helteellä, jos hän ei juo nesteitä. Eilen oli kiire päivä. En ehtinyt tehdä viikkosiivousta. Pyykkiäkin on taas kori täynnä. Keitin päiväkahvin, laitoin palasta. Mummo oli yhä kammarissaan. Ruoka ja juoma maistuivat jotenkuten.

Mummon petikin oli kastunut. Eihän Mummoa voi makuuttaa märällä petillä, eihän? Vaihdoin Mummon vaipan. Oli tullut lisää ulostetta. Tosi hyvä juttu. Nyt ei ainakaan siitä ole huoli. Nostin torkkuvan Mummin pyörätuoliin ja työnsin pirttiin istumaan omalle tuolilleen. Pilkoin hänelle banaania, annoin jäätelöä, lisää vissyvettä ja Coca Colaa. Mummo yleensä tykkää cociksesta.

Laitoin television päälle, pyykkikoneen pyörimään ja menin siivoamaan Mummon sänkyä. Se oli mennyt sijauspatjaa myöten märäksi. Vaihdoin patjan, vuoteensuojat ja lakanan. Huuhtaisin sijauspatjan pesuainevedellä ja ripustin sen ulos pyykkinarulle kuivumaan. Viikkasin kuivat edellisen pyykkikerran pyykit vaatehyllyyn. Samassa Mummo kävelikin itse rollaatilla kamariin ja rojahti petiinsä.

Täytyisi jossain välissä tehdä se viikkosiivous ja niittää polkuja, kun ruohikko on kasvanut pitkäksi. Voi kun olisi joku ihminen, joka tulisi välillä kiireapulaiseksi eikä kiskoisi kovaa palkkaa. Tiskaisi, pyykkäisi, siivoaisi. Että itse voisi vähän hengähtää. Pitäisikö laittaa hakemus? Tiellä liikkuu lomalaisten autoja. Minä en ole pitänyt lomaa kohta vuoteen. Kävimme viime syksynä Pohjanmaalla tekemässä kolmen päivän reissun. Siinä oli minun lomani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...