Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. helmikuuta 2020

Kyläkirja


Kirjoitan minä muutakin kuin blogia. Meillä on ollut kyläkirjahanke kolme vuotta. Täkäläiset muistavat paljon vanhoja asioita ja heillä on suuret valokuva-arkistot. Kun ilmoitimme kokoavamme kyläkirjaa, ei yhtäkkiä kukaan muistanut mitään ja vanhat kuvatkin olivat kadonneet jonnekin.

Eipä ihme. Kuulin joltakin, kun hänen kylästään oli tehty kattava teos, että kyläläiset olivat arvostelleet kirjaa asioiden vääristelystä ym. Sehän on luonnollista, että muistikuvat muuttuvat ajan myötä ja jonkun mielestä asia on kerrottu väärin. Tiedän meidänkin kylältä monta juttua, joista on eri versiot ja kumpikin osapuoli väittää omaa tietoaan oikeaksi.

Hain maakuntarahastolta avustusta kyläkirjan tekemiseen. Täkäläinen opettaja kehitti minua hakemaan mieluummin avustusta kylän ympäristönhoitoon, koska se on kiireellisempi. Kirjan ehtii kirjoittaa myöhemmin. Hain apurahaa molempiin, ei tärpännyt. Marraskuussa hain avustusta KKES:lta. Sieltä ovat muutkin saaneet vastaaviin hankkeisiin. Maakuntarahastosta on vaikea saada apurahaa. Hakemuksia tulee niin valtavasti.

Nytpä elämmekin jännittäviä aikoja, sillä KKES julkistaa apurahojen saajat lähipäivinä. En ole tänä talvena paneutunut vielä kyläkirjahankkeeseen, koska Mummoa on pitänyt käyttää kuntoutuksessa, labrassa ja terkkarilla lääkärin lausuntoa varten. Nyt on reissut heitetty ja täytyy lomakkeita alkaa SiunSotelle lähettelemään. Sittenhän tuota joutaisi vaikka sen kyläkirjan kirjoittaa.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...