Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. lokakuuta 2018

Klapeja


No, nytpä on talven polttopuut varastossa! Maisemahakkuun tuotteena saamamme rekkakuormallinen polttorankaa on edelleen kujarakennuksen takana pilkkomatta. En saanut tuttavaani pilkkomaan. Pari kaveria olisi tullut töihin, 50 €/tunti per mies. Arvelin, että on edullisempaa tilata talven puut valmiiksi pilkottuina.

Paikallislehdessä oli ilmoitus koivupilkettä myytävänä. Tarvittaessa kotiinkuljetus. Soitin numeroon. Kuorma-auto toi seuraavana päivänä lastin pihaamme. Puunmyyjä oli kuullut minusta ja kehui, kuinka energinen olen. Naurahdin hänelle, että kehu vasta sitten, kun olen pilkkonut kujan takana olevan rankakasan!

Viikonloppu menikin sitten pilkeurakassa. Oli kaunis aurinkoinen keli. Viileää, mutta oikealla pukeutumisella pysyi lämpimänä. - Ja eihän sitä työmaalle maleksimaan tultu, vaan töihin.


Perjantaina satoi ensilumi 5 cm. Iltalenkillä käydessäni katselin auringonkukkapeltoa. Nuokkuvine päineen se muistutti Suomussalmen Hiljaista Kansaa. Loppujen lopuksi sain myytyä kukkia 50 euron edestä, eli sain siementen hinnan ja hieman yli.

Hyvän kesän ansiosta keräsin kypsiä auringonkukansiemeniä suoraan pellosta niin paljon, että niillä saisi kylvettyä aarin kokoisen alan. Nähtäväksi jää, milloin kylvän ja paljonko. Maanmuokkaus on niin kallista, ettei EU-korvaus riittäisi kattamaan edullistakaan muokkausta plus ostosiemeniä.


Loppukuvassa Ville-kissa ihmettelee pirtin portailla viikonlopun klapisavottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tiistai on hyvä päivä

Tieltä kuului pörinä. Postiauto karautti laatikolle. Se tuli jo klo 11.00. Toi lehden. Tiistai on hyvä päivä. Tiedätkö miksi? Silloin ei ...