Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Mummo ja kukanhoitoaTutuilta vuosi sitten saamamme minikiinanruusu aloittaa aurinkoisten säiden ansiosta kukkimaan näin kauniisti. Meinasin kesällä heittää kukan menemään.

Kiinanruusuthan kasvavat yleensä kookkaiksi, mutta ei tämä. Tuossa se ikkunalaudalla virui koko talven. Aloin lannoittamattomaan sitä ja nyt ruusu herkesi kukkaan. Uusia nuppuja ilmestyy koko ajan.

Kylvin jo pääsiäisruohon. On sitten jo palmusunnuntaina jotain keväisen vihreää. Mikäli siemenet itävät. Pussissa oli parasta ennen päiväys vuodelta 2010.


Pari viikkoa sitten leikkasin ainoasta talven yli säästyneestä pelargonista kaksi pistokasta. Yksi mätäni ja toinen sinnittelee elämän ja kuoleman rajalla.


Kellarissa nostamani tetenarsissit näyttävät pientä kasvunmerkkiä. Eivät taida ehtiä pääsiäiseksi kukkaan. Mutta halpojahan nuo ovat ostaa. Narsissi voi kuulemma istuttaa ulos luontoon vaikka puiden juurelle. Täytyypä kokeilla.

Mummo kaatui taas. Muutama viikko takaperin sain tosissaan tehdä työtä, että sain hänet kammettua ylös särkemättä selkääni. Keksin uuden nostotavan. Ylävartalo mahdollisimman kauas sängylle ja sitten alavartalo nostetaan perässä.

Eipä tämäkään ole oikeaoppinen nostotyyli, mutta apuja on turha kysellä muualta kuin tilaamalla ambulanssimiehet nostourakkaan. Eivätkä hekään ilmaiseksi ala mummoja nostelemaan.

SiunSote ei tiedä mistään nostolaitteista mitään, vaikka niitä on netissä, hoitolaitoksissa ja vaikeavammaisten kodeissa. Sote säästää.

Kävin tänään järvellä. Upea, tyyni aurinkoinen sää. Järvelle pääsee polkua pitkin, joka kulkee vanhan maalaistalon pihapiirin poikki. Talon pellot on istutettu kuuselle kuten kaikkien muidenkin täkäläiset maatililojen pellot. Surullista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tiistai on hyvä päivä

Tieltä kuului pörinä. Postiauto karautti laatikolle. Se tuli jo klo 11.00. Toi lehden. Tiistai on hyvä päivä. Tiedätkö miksi? Silloin ei ...