Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. heinäkuuta 2020

Tiistai on hyvä päivä


Tieltä kuului pörinä. Postiauto karautti laatikolle. Se tuli jo klo 11.00. Toi lehden. Tiistai on hyvä päivä. Tiedätkö miksi? Silloin ei tule kirjepostia! Kun tulee kirjeitä, ne sisältävät yleensä laskuja ja tiedotteita maksujen korotuksista.

Olisipa joskus mukava saada sellainen kirje, jossa lukisi: Onneksi olkoon! Olet voittanut 10 000 euroa arvonnassa. Tai että olet saanut 5 000 euron kulttuuriapurahan. Kyllä viisikin tonnia on pienituloiselle suuri summa!

Mummolla oli aiemmin vilkas kirjeenvaihto. Mummo kirjoitteli kirjeitä ja lähetteli kortteja muitten mummojen kanssa. Kaikki mummot ovat tulleet vanhoiksi eivätkä jaksa enää kirjoittaa. Postimaksutkin ovat kallistuneet.

Nykyään kommunikoidaan tekstiviesteillä, WhatsUppilla, Messengerillä, @-maililla ja mitä niitä kaikkia onkaan. Meidän Mummo on perinteinen mummo. Hän ei ymmärrä näiden nykyajan hömpötysten päälle, vaan lukee vanhoja aiemmin tulleita kirjeitä ja kortteja ja muistelee mennyttä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...