Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. kesäkuuta 2020

Elämän jäljet


Pirtissä haisee "siltä itseltään". En ole vielä Mummon aamutoimia suorittanut, joten pyllyn pesun ohessa hoituu kätevästi sekin asia. Lattialla on paljon roskaa. Syntyyhän sitä kun perheessä sormiruokaillaan! Päivittäin kertyy rikkalapiollinen. Viikkosiivoukset siihen päälle.

Pesun yhteydessä vaihdan Mummon päällyshousut. Ne ovat sottaiset kuin työmiehen housut! Ne eivät ole ulosteesta tahriutuneet, vaan sormiruokailusta. Eihän kaikki ruoka millään osu suuhun, kun sitä käsillä kosketellaan.

Ovenkahva, josta Mummo ottaa kiinni noustessaan seisomaan, oli paksussa liassa. Kotipalvelu komensi jynssäämään kahvan. Se oli vuorokauden liossa märkiin rätteihin käärittynä, ennenkuin sen sai puhtaaksi. Kahva vaatii kohta uuden käsittelyn.

On iltapäivän puoli. Mietin, olenko muistanut pestä hampaani tänä aamuna. Menen kylpyhuoneeseen. Hammasmuki ja - harja ovat koskemattomat. Jynssään purukalustoni niin, että verta tipahtaa vessanpyttyyn. Ainakin jokin kohta meidän huushollissa on puhdas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...