Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. toukokuuta 2020

Päivä kukkien parissa


Sää lämpeni viimeinkin ja viikonloppuna meillä oli kukkienistutuspäivä. Myymälästä ostetut, ahtaissa purkeissa kituvat petuniat ja ahkeraliisat pääsivät niin sanotusti väljemmille vesille.

En tänä vuonna ostanutkaan totuttuun tapaan miljoonakellon amppelitaimia, vaan tavan petunioita. Kun niitä kastelee ja lannoittaa hyvin, eivätköhän nekin tuota silmäniloa samalla tavalla kuin kalliimmat miljoonakellot?


Orvokit taas siirsin amppeleista piharuukkuihin saaden näin tilaa petunioille. Yhtä orvokkia oli jänis käynyt maistelemassa. Jospa ristihuulet jättävät istutuksen rauhaan, kun nurmi jo vihertää.

Kun Mummo heräsi aamulla, lähti hän suoraa päätä kävelemään kuistiin ja ulko-ovelle. Ovi oli onneksi vielä lukossa. Hän ry kyyti ovea: -miksi se ei aukene? Mitä jos hän olisi päässyt ulos ja pudonnut portailta?

Kesäbegoniat ovat vielä ruukuissaan. Istutan ne rakkaitteni haudoille kun säät ovat pysyvästi lämmenneet. Illalla aion mennä vielä kylvämään auringonkukkia pellolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...