Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. toukokuuta 2020

Osallistuin gallupiin


Tilastokeskukselta soitettiin ja kysyttiin tuntemuksiani koronatilanteesta. Ensin kysyttiin, onko minulla tai perheelläni todettu/epäilty koronatartunta. Eipä tietenkään. Kerroin että minua tauti ei henkilökohtaisesti huoleta, mutta lähipiiriini kuuluu riskiryhmäläisiä. Minun täytyy olla todella varovasti, etten levitä tautia eteenpäin.

Kaikkea muutakin kyseltiin. Onko korona vaikuttanut taloudelliseen tilanteeseen heikentävästi. Sanoin, että taloudellinen tilanteeni oli heikentynyt jo ennen koronaa. Kerroin olleeni henkilökohtainen avustaja kunnes SiunSote teki meille tarkastuksen ja irtisanoi työsopimukseni sekä kehotti minua hakemaan omaishoidontukea, joka on 2/3 pienempi kuin avustajanpalkkani. Kortistoon ei kannata pyrkiä, koska sanovat, että kotona on töitä.

Kyllä haastattelija nauroi ja voivotteli. Hän sanoi, että on kuullut SiunSotesta paljon kielteisiä juttuja Pohjois-Karjalan alueelta. Kyseli, onko osannut varautua tällaisiin tilanteisiin. Vastasin, että maalla asuessa täytyy aina pitää hieman hätävaraa sukanvarressa - olenhan ollut aiemminkin lomautettuna! Tarkasteltiin tilannetta syksyyn mennessä. Totesimme yhdessä, että taloudellinen tilanteeni on varmaan siihen mennessä kohentunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...