Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. huhtikuuta 2020

Kirjankirjoitusta


Pääsiäisenä noita lentää, 
Tekee temppu, temppu taikojaan. 
Pienet tiput piipertää,
Pääsiäisiloa sulle toivottaa!

Tämän pienen riimin myötä tahdon toivottaa sinulle, lukijani, hyvää pääsiäisen aikaa. Kylätie on melko huonossa kunnossa kelirikon vuoksi. Säät pysyvät vielä pitkään viileinä, joten huonoja ajokelejä riittää jatkossakin. 

Vietimme juhlapyhät kotosalla. Eihän korona-aikana voi paljon ihmisiä tavata. Ja sitten nämä kelit. Ihmisiä kyllä ajoi tiellä. Liekö alkupätkä paremmassa kunnossa.

Olen keskittynyt viime aikoina kirjalliseen työskentelyyn. Kuulin, että kylällä joku toinenkin kirjoittaa. Siihen on hyvä tilaisuus kun ei pääse vielä peltohommiin. 

Olen kirjoittanut perheenjäsenestämme. Siirsin tekstit wordiin ja luin ne läpi. 71 sivua hykerryttävän naurettavia, välillä kaihoisiakin kertomuksia. Aiemmin olen tehnyt kuvakirjoja Ifolorilla, mutta ne ovat kalliita. 

Tekstit ovat valmiina. Jos muutamia kuvia vielä laittaisi. Käsittelin tekstin kokonaan älypuhelimella. Kuvat on ensin tarkistettava isommalta ruudulta tietokoneella, ennenkuin niitä ryhtyy summanmutikassa kirjoitukseen lataamaan. Kännykän pienellä näytöllä suttuinenkin kuva näyttää hyvältä.

Ei sillä hyvä. Sitten koko helahoito on ladattava valitsemani kustantajan, Books on Demandin ohjelmaan. Taitto, kansi, tekstit ym. on vielä suunniteltava.

Aion saada teoksen valmiiksi viimeistään joulumyyntiin. Jospa sitten alkaa apurahojakin heltiämään, kun on oikean kirjan kirjoittanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...