Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. maaliskuuta 2020

Pettymyksen yö



Erica ei päässyt Euroviisuihin! Voi pettymyksen yö! Kylän matkapuhelinmasto suihki illan kuumana, kun kyläläiset viestittelivät toisilleen, että nyt jännäämään. Olin luopunut vuosia sitten toivosta, että Suomi voittaisi euroviisut. Erica lupasi toisenlaista. 

Eräs tämänvuotinen ehdokas tarttui heti korvamatona soimaan. Muut kappaleet olivat suomalaisille tyypillisiä ulinoita, joilla ei pärjää, eivätkä ne erotu massasta. Seurasin YouTube -kanavalta, että varsinkin ulkomaalaiset fanittivat Erican Cicciolinaa. Jospa tänä vuonna sittenkin olisi mahiksia 10-15 parhaan joukkoon? Yleensä me ollaan karsiuduttu jo semifinaaleissa.

Tuttavat jakoivat Erican kappaletta sosiaalisessa mediassa. Kuuntelin edellisten vuosien viisuvoittajia. Minusta Erican kappale muistutti noita voittaneita esityksiä. Äänestysilta koitti. Mummokin kömpi petiltään niitä seuraamaan. 

Esiintyjän pinkin punainen lateksiasu korokepohjakenkineen oli mielestäni yliampuva. Ja ne karhut... Esiintyjä oli ehkä niin varma voitostaan, että laittoi liiankin provosoivan puvun. Mitenhän tällainen vaikuttaa tuomaristoon? 

Äänestys alkoi. Ensin kerrottiin ulkomaisten tuomaristojen äänet: Venäjä, Bulgaria, Viro... Suurin osa ns. vanhoillisia maita. Ennakkosuosikki Erica ei menestynytkään äänestyksessä niin hyvin kuin etukäteen oli arveltu.

Sitten oli aika kertoa suomalaisten äänet. Minä äänestin Ericaa kolme kertaa. Mieslaulaja päihitti Erican yleisöäänestyksessä viidellä pusteellä. Mukana ollut tyttöbändi kyynelehti liikutuksesta pudottuaan pois. Yleisö huusi Ericaa, kuin hän olisi ollut voittaja.

Tsekkasin, mitä YouTubessa sanottiin äänestyksestä. Kommentoijat tuomitsivat kansainvälisen tuomariston ja vaativat Ericaa viisujen edustajaksi. Heidän mielestään tuomarit pelkäsivät, että Cicciolina voittaa Euroviisut, ja taktikoivat antaen suurimmat pisteet muille kilpailijoille.

Saattaa mennä taas pitkän aikaa, ennenkuin seuraavan kerran katson Euroviisuja... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...