Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Heterogeenistä


Kyliltä kuului huhuja. Kun tuo meidän kirjan kirjoitusurakka ei oikein tunnu edistyvän. Joku kertoi, että pelkäävät jonkun "rikastuvan" kirjan julkaisulla. Tosiasia kuitenkin on, että satojen tuntien työstä ei saa muuta palkkaa kuin haukut tietojen vääristelystä ja tärkeiden seikkojen mainitsematta jättämisestä. Näin on käynyt heterogeenisemmillakin kylillä.

Meidän asuinseutu on ikivanhaa, jossa vanhat suvut ovat elelleet vuosisatoja. Kyllä siinä ajassa alkaa naapurin naamataulu tympimään! Kun otetaan mukaan vielä politiikka, naapurikateus ja esivanhempien aikaiset maakiistat, niin soppa on valmis. Tätä kylää on kehuttu yhteishenkisyydestä. Se ilmenee vieläkin esim. siinä, että kun jotain vastustetaan, vastustetaan sitä yhteistuumin. Eli, jos joku esimerkiksi päättää alkaa vastustamaan kyläkirjahenketta, ei tietoja siihen tipu sitten keltään.

Tuttu soitti Etelä-Savon suunnalta. Kyselimme toistemme kuulumisia ja kerroimme arkipäivän asioista. Kerroin näistä täkäläisen elämänmuotoa värittävistä ilmiöistä. Tuttu sanoi, että täällä se onnistuu, mutta hänen asuinseudullaan väki vaihtuu useammin, ei tällaisia ryhmittymiä voi tulla. Asukkaat ovat siellä monipuolisempaa porukkaa.

Niin, KKES:lta tuli sähköposti, että apurahaa kyläkirjaan ei ole myönnetty. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...