Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. helmikuuta 2020

Tienhoitoa


Näinä päivinä tienhoito on kovasti puhuttanut. Vaihtelevat säät ovat saaneet Pohjois-Karjalan tiet liukkaiksi. Kylätietämme kohtasi vielä lisäksi ylimääräinen haaste. Linkooja ilmoitti lopettavansa kylätien aukipidon keskellä talvea.

Syynä oli, että joku oli kertonut linkomiehelle, että kylän linkoojaa oli arvosteltu sosiaalisessa mediassa. Joku oli ymmärtänyt jonkin some-päivityksen tahtomattaan tai tahallaan väärin ja kertonut tästä linkoojalle. Ymmärtäähän tuon, että sellaisesta pahoittaa mielensä.

Linkoojaa lähestyttiin useilta tahoilta ja  asia saatiin sovittua. Tien aukipito jatkuu entisellään. Miksi joku meni traktorimiehelle kertomaan perättömiä juttuja? Tahtoiko joku näpäyttää jostain toisesta asiasta?

Kuinka ollakaan. Parin viikon kuluttua eräs vapaa-ajanasukas ilmoitti, ettei tarvitse kylätien toista päätä. Turha siitä on osuusmaksuja maksaa. Laitettakoon puolet kylätiestä talveksi umpeen! Kyläläiset ja muutkin ohikulkijat käyttävät mielellään kylätietä.

Elämä pienessä yhteisössä on välillä melkoista tasapainoilua eri näkemysten välillä.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti saatte asiat sovittua niin, että tiet pysyvät auki talvellakin. On varmasti monimutkaisempaa sopia asioista pienemmissä kylissä. Meillä on myös vapaa-ajan asunto Lapissa ja siellä on harkittu, että otetaan käyttöön tieisännöinti. https://www.taloushallintoa.fi/tieisaennoeinti

    VastaaPoista

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...