Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. tammikuuta 2020

Pientä bisnestä


Meille jouluna vieraillut henkilö kävi kohta uudelleen. Juttelimme niitä näitä. Vieras kyseli sukulaisistani ja minä kyselin hänen tutuistaan. Oli ollut aikoinaan meijeriautokuskina. Hän kovin tarkkaan tiesi ihmisten asioista. Eipä siinä mitään, niin tiedän minäkin, mutta en kerro niitä eteenpäin.

Vieras vaikutti kertomansa perusteella kovin säästäväiseltä, ettei peräti nuukalta. Hän kertoi hämmästyneensä kuukauden kauppalaskua. Mutta sanoi sitten heti, että hän on saamapuolella. Ne ovat hänen "asiakkaidensa" ruokalaskuja. Hmm. Kaveri on eläkkeellä, mitähän "asiakkaat" mahtavat olla? Sitten hän kertoi, että käyttää mummoja kaupoissa. Kauppa maksaa ostoista hyvitystä, bonusta.

Tutut ovat todenneet vieraamme suvusta heidän olevan "viisaita". Tämä on kiertoilmaus sanalle ovela, viekas. Vieras lähti, kun kyläilemään tulleet tyttäret hoputtivat häntä puhelinsoitolla lähtemään kotiinsa. Ilmeisesti hän kävi meillä kuulostelemassa itselleen uusia asiakkaita. Pikkurahaa vastaan toimittelisi asioita. Pientä bisnestä siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...