Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 1. marraskuuta 2019

Pyhäinpäivä


Eilen satoi melkein kymmenen senttiä lunta. Linkomies kävi tietä katsomassa ja sanoi, että kyllä tuosta vielä pääsee. Hän ajoi raiteet autolla. Sorat lähtevät pois, jos sulaa maata auraa. Ei ole kuulemma isoakaan tietä vielä aurattu.

Kylän taksikuski on kyllästynyt tien huonoon kuntoon. Kesäisin soratietä ei lanata, muut pienemmät tiet on lanattu. Talvella tie voi olla kolmekin päivää auraamatta. Taksikuski sanoi eilen, että raiteilla seilaaminen loppuu huomenna. Mitähän lie tarkoittanut?

Joku sanoi, että taksi on ostanut serkkunsa omakotitalon naapurikylästä ja muuttaisi sinne. Sehän on auratun tien varrella. Harmi! Taas lähtisi kaksi asukasta kylältä pois.

Tänä vuonna kuoli kaksi henkilöä ja nyt jos kaksi muuttaa pois, niin ei täällä ole kohta kuin 10 asukasta koko kylällä! Sosiaaliset kontaktit hupenevat olemattomiin. Naapurimme kanssa ei ole mitään kanssakäymistä. Jotkut ovat suoraan sanoneet, että hän on hankala ihminen.

Joskus pikkukylän kuolinkamppailu vetää mielen matalaksi, mutta talviunen jälkeen täällä vilkastuu. Pilkkimiehet alkavat liikkua kevättalvella, hetikohta kesäasukkaat. Jotain talkoitakin on taas suunnitteilla.

Mummo sai syntymäpäivälahjaksi rahaa. Tilasin hänelle postimyynnistä neulepuseroita lahjarahalla. Entiset ovat kuluneet reijille, kun vaatteita pitää pestä usein. Ja tuokin, joka hänellä nyt on päällä, on kierrätystavaraa. Minä käytin neuletta ensin kaksikymmentä vuotta ja sitten testamenttasin sen Mummolle.

Pyhäinpäivä on tänä viikonloppuna. Vein isän haudalle kynttilän palamaan. Kirkossa luetaan vuoden aikana kuolleiden nimet. Meidän kylältä nimiä on kaksi.

Hyvää pyhäinpäivää kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...