Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. elokuuta 2019

Vessaremppa

Kun asutaan maalla, niin vesikin on maalaisvettä (lue: ruskehtavaa, kun vesijohtokaivo on suon reunassa). Kun vesijohto kaivettiin, vesi sekoittui ja muuttui ruskeaksi. Tätä vekoa myös uudet saniteettikalusteemme muuttuivat ruskeaksi. En saanut millään konstilla vessanpyttyä puhtaaksi. Lopulta otin ruuvimeisselin ja raaputin sillä pinttyneen pinnan puhtaaksi. Vierailulle tullut tätini ihasteli uutta vessanpönttöämme, kunnes kerroin totuuden: olin vain syväpuhdistanut pytyn. Meille on tulossa sukulaisia käymään. Tämä antoi kimmokkeen pitkään suunnitellulle vessaremontille. Soitin eilen paikalliseen putkiliikkeeseen ja tilasin uuden vessanpöntön ja uuden pesulavuaarin bideellä varustettuna. Asentaja tuli tänä aamuna ja parissa tunnissa hän heivasi neljättäkymmentä vuotta vanhat kalusteet pois ja asensi uudet tilalle. Eivätkö olekin komeat? Täytyy odottaa vuorokausi, että liimaukset kuivuvat. Huonona metsämarjavuotena menevät puutarhan antimet hyvällä hinnalla kaupaksi. Olen poiminut myyntiin puna-ja mustaherukkaa. Työtön henkilökohtainen avustajahan joutaa! Otin selvää näistä henkilökohtaisen avustajan hakemuksista SiunSoten alueella. Hakemukseen täytyy laittaa lääkärintodistus, selvitys, missä tarvitsee apua, paljonko, ynnä muita asiapapereita. Suurella todennäköisyydellä hakemus hylätään. Sitten täytyy tehdä valitus perusteluineen ja lopulta Aluehallintovirastoon. Tähä kaikkeen menee koko syksy eikä varmaan riitäkään. Kun poimii marjoja myyntiin, saa palkkaa koko ajan.

1 kommentti:

  1. Nuo on todella hienot nuo uudet hanat ja pönttö. Meidän pitäisi myös tässä uusia meidän kylpyhuoneen kalusteita ja pitäisi varmaan kontaktoida eri putkiliikkeitä ja kysellä tarjouksia. Tuohan on hyvää bisnestä, jos marjoista maksetaan noin hyvin ja varsinkin, jos poimimisesta jotenkin nauttii.

    VastaaPoista

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...