Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Työtä riittää


Kevät ja alkukesä ovat maaseudulla työteliästä aikaa. Uurastukseen tuli vielä kolmen viikon tauko kovan kesäflunssan takia. Toisaalta huili oli paikallaan. Saipahan hetken hengähtää. Meillä tahtoo töitä olla enemmän kuin mitä ehtii tekemään. Avun palkkaaminen on kallista ja talkoolaiset eivät tule.

Viimekesäisen kukkapellon muokkaus tuli kalliiksi ja päätimme, ettemme vähään aikaan kutsu ketään muokkaamaan. Rahanreikiä riittää muutenkin. Meinasi jäädä perunat istuttamatta, kun ihmettelin löytyisikö heinäpellosta mullosta mistään. Löytyihän sitä. Ei kun mukulat maahan!

Pelto loppui kesken. Porkkanat, salaatit ja muut jäivät tänä vuonna kylvämättä. Kävin katsomassa peltoraivioitamme. Siellähän olisi multamaata kylvöksille. Täytyy katsoa nyt, mikä ehtii vielä tänä kesänä tuottamaan satoa. Retiisi?


Nyt on Mummon kamarissa uusi, komea lattia. Entinen muovimatto meni rikki, kun vedin nukkuvan Mummon tuolillaan kamariin ja nostin sänkyyn. SiunSote ei ole tarjonnut meille pyörällistä seniorituolia. SiunSote säästää! Herroille tulee palkankorotuksia ja köyhiltä nyysitään vähätkin pois. Pitäisiköhän soskuille lähettää lasku lattian korjauksesta?

Mummo tahtoo herätä melko aikaiseen. Yhtenä yönä oli halla käynyt ja järviltä nousi upea usva. Upeita nämä kesäaamut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...