Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Lensu


Atsiih ja köh köh! Pari viikkoa sitten iski kesäflunssa kaiken kiireen keskelle. Muutaman päivän lepäilin ja kun kuume ei noussut, niin ei muuta kuin liikkeelle ja töihin!

Raivuutimme viime syksynä lisää peltomaata. Siitä tuli lasku ja muhkea lasku tulikin. Pitää mitata lohkot ja ilmoittaa maaseutuviranomaiselle. Jännittää, paljonko saimme lisää pinta-alaa.

Kivikoiden raivaus peltomaaksi on paljon kalliimpaa touhua kuin vaikka suomaan raivaus. Tarvitsemme 5 ha peltomaata saadaksemme EU:n tukia. Lähistöltä ei saanut ostettua eikä kauempaa kannata noin pientä alaa alkaa vuokrata. Jos investoisi vielä kymppitonnin, niin sitten alkaisi 5 hehtaarin raja paukkumaan.

Kuvan kohta ei ole peltoraiviota, vaan perunamaan paikka. Saa nähdä, saammeko potut maahan. Talikko ja lapio ovat muokkausvälineet. Äärimmäisenä oikealla pilkottaa valkosipulipenkki.

Ystäviä kävi tänään kylässä. Vaimo täkäläistä sukujuurta. Toivat meille vakuumipakattua pakastehaukea. Paistoin osan siitä meille päivälliseksi. Voi että oli hyvää! Kiitos, ystävät!

Vielä on yöpakkasia. Ei uskalla istuttaa auringonkukantaimia eikä samettikukkia ulos. Amppelit on helppo siirtää suojaan. Tulppaanit ja orvokit kukkivat. Alakuvassa norjanangervo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...