Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. toukokuuta 2019

Puskaradio on tehokkaampi kuin some


Meidän naapuri ei käy meillä enää. Ei sen puoleen. Välimme viilenivät vuosia sitten. En tiedä miksi. Hän on kaupungista muuttanut, me täällä koko ikämme asuneet. Hyvin temperamenttinen tapaus.

Nyt on sattunut niin, etteivät enää hänen naapurinsakaan eivätkä sukulaiset käy meillä eivätkä peukuta minua somessa. En ole tietääkseni tehnyt tai sanonut mitään, josta käräyttää kääminsä. Mikä mättää?

Sitten keksin. Täällä on eräs kaveri, joka kertoo kylillä, usein negatiivissävytteisiä, uutisia. Tämän kaverin jutut ovat kuulijan vastuulla eli kertomukset kannattaa "suodattaa". Uutiset eivät monestikaan pidä paikkaansa, mutta ne kerrotaan niin vakuuttavasti, että monet uskovat ne. Jos joku alkaa epäilemään, kaveri vetoaa kokemukseensa ja taitoihinsa. Hän osaa ja tietää kaiken. Ellet usko, voit olla itse seuraavan uutisen aihe.

Henkilö asuu yksin ja hänen elämänsä ei aina suju kuin Strömsössä. Hän kuulee juttuja kylillä liikkuessaan, tekee niistä omat johtopäätöksensä ja lähtee niitä kertomaan eteenpäin. Tämä kompensoi sitä, kun itsellä ei asiat mene putkeen, niin toisilla ne ovat vielä hullummin.

Jokin tällainen uutinen sitten saavutti naapurimme, joka jo periaatteessa suhtautuu meihin epäilevästi: eri sukuhaaraa, eri puoluetta, erilaiset arvomaailmat jne. Taitavasti kerrottu tarina upposi otolliseen maaperään. Juttuja kertova henkilö taas herkuttelee sillä, kun saa ihmiset reagoimaan. Se on vaikutusvaltaa!

Naapuri on tietenkin kertonut pöyristyttävän tiedon sukulaisilleen ja muille naapureille ja varoittanut, että sellaisten ihmisten kanssa ei pidä olla tekemisissä. Ja nämä tietenkin uskovat. Naapurikin on sellainen, että hänen kanssaan on hankala olla eri mieltä asioista.

En aio tehdä asialle mitään. Jos selviää, miksi naapuri on suuttunut ja saadaan se laukaistua, kohta jokin toinen asia alkaa hiertämään. Se vaan on niin, että kaikkien henkilökemiat eivät käy yksiin. Ei kannata kuluttaa energiaa sellaiseen, johon ei itse pysty vaikuttamaan. Hyvää viikonloppua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...