Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. joulukuuta 2018

Lumesta ja vähän muustakin


Viime viikolla satoi toisen lumen tälle syksylle. Vanha kansa sanoo, että kolmas lumi on pysyvä. Saa nähdä, säätiedotus lupaa lisää lunta ja viileiden kelien jatkuvan.

Pellonraivaus on tältä kertaa passe. Kylältä ei saatu ostettua lisämaata, joten täyttääksemme EU:n ehdot, jouduimme tekemään lisäpinta-alaa metsästä. Kalliimpaa se on kuin ostaa, mutta maanomistajille tuntuu nuo metsitetyt pikkutilkut olevan niin rakkaita, etteivät maakaupat tule suinkaan kysymykseen.

Pyykkikone on hurissut viime päivinä, koska olimme viikon kantoveden varassa, koska korjautimme pellonraivauksen yhteydessä vesijohtokaivomme. Sen sanon, että työmiehet olivat todella motivoituneita ja ahkeria. Heissä olisi mallia muillekin!

Ensi viikon maanantaina on jännittävä päivä. Siun Sotesta Joensuusta tulee kaksi sosiaaliviranomaista kartoittamaan Mummon henkilökohtaisen avustajan tarvetta, "-kun niitä työtunteja tulee niin paljon" eli neljä tuntia päivässä.

Jos "pääsen" omaishoitajaksi, työaikani muuttuu 24/7 ja palkkani 1100 €/kk putoaa omaishoidontueksi, joka on 380 €/kk miinus verot. Eli käytännössä eläisimme kaksi aikuista ihmistä Mummon pienellä 1100 euron eläkkeellä. Ei hyvä juttu.


Kaiken varalta täytyy tehdä suursiivous eli kodin raivaus, mikäli soskut päättävät tehdä tupatarkastuksen. He ehkä eivät ymmärrä selityksiäni keskeneräisistä käsityöprojekteistani mikäli näkevät ylläolevan kangasläjän.

Ostin pirtin ikkunalle kynttelikön, kun ulkona on niin pimeää. En ole rohjennut esittää toivomusta kylän yhteisistä jouluvaloista, kun jotkut naapurit kuitenkin vastustaisivat, että euro on liikaa ulkotuleen uhrattavaksi. Rauhallista adventinaikaa kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...