Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Vieras tulossa


Meillä kävi sukulaisia kylässä. Kyllä heistä oli suuri apu. He pystyttivät juhannuksena ostamani ulkovessan sekä kiinnittivät postilaatikkokatoksen paikoilleen. Jos olisin palkannut työntekijän, hän olisi veloittanut ainakin 1000 euroa. Työ on nykyään kallista.


Meihin otti yhteyttä MHY:n mies. Tulee kuulemma neuvottelemaan metsäojituksesta. He ovat sellaisia kavereita, että yksi tie ja kaksi asiaa. Eivät varmaan päästä pelkällä ojituksella, vaan tarjoavat muitakin palveluksia. MHY on melko kallis metsänhoitaja. Niin ovat muut sanoneet ja omastakin kokemuksesta sen tiedän. Bisnestä hekin tekevät.

Aion ottaa ns. härkää sarvista ja ottaa puheeksi tämän kylämaisemien metsityksen. Uskon virkailijan tarjoavan meillekin pellonmetsitystä - onhan metsäkartassa ikävä aukko meidän kohdallamme. Pellonmetsitykseen ei tällä hetkellä saa KEMERA-avustusta, mutta ei se haittaa, sillä onhan 60 vuoden kuluttua tiedossa suuret puunmyyntitulot!?!

Otsikkokuvassa on kylätiemme, jonka molemmat puolet on istutettu kuuselle. Kapea on tie. Täytyy ajaa varovasti ettei hirvi hyppää tielle. Kunhan metsä kasvaa, eläintä on vaikea erottaa tumman puuston seasta. Lopuksi kaunis auringonkukka. Ne alkoivat viimeinkin kukkia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...