Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 28. elokuuta 2018

Viinimarjasesonki


Viinimarjasesonki tuli ja meni. Osa tutuista on tottunut poimimaan marjoja ilmaiseksi, joten en kehtaa ottaa heiltä maksua nytkään. Joku toi Costa Rica -paketin, jonka senkin otin kiitollisena vastaan. Tuoja ei itse juo kahvia, joten mistäpä hän tietäisi kahvimerkkien eri laaduista. Ja eihän lahjahevosen suuhun pidä katsoa!

Yksi perusteli, että joku oli poiminut hänen omat pensaansa (rastaat?). Voiko hän tulla poimimaan meidän pensaista poimintapalkalla. En tullut keittäneeksi kahvia tai järjestäneeksi muutakaan tarjoilua tälle omatoimipoimijalle.

Muutaman sangollisen sain myytyä itse keräämiäni marjoja. Joku sanoi, että halvalla myyn. Joku maksoi hiukan ylimääräistä. Oli hankala poimia marjoja, kun ilmaispoimijat olivat valinneet parhaat oksat eivätkä olleet poimineet järjestään kuten minä teen. Punaherukan poiminta on joutuisampaa puuhaa kuin mustaherukan.


Mummolla oli synttärit maanantaina. Kortteja, kukkia ja lahjoja tuli. Onhan tuo mukava hieman juhlia arkisen aherruksen lomassa. Juhlapäivä vietettiin reissussa. Olin saanut Mummolle ajan jalkahoitoon. Samalla kävimme ostoksilla.

Voi mahdoton, mikä katku tuli sisälle, kun lämmitin asuntomme puuliettä ensimmäistä kertaa kesän jälkeen! Kuvasta voit nähdä, että mökki on harmaana savusta. Poltin röörissä paperia ja tein vaikka mitä. Kaikki palo- ja häkähälyttimet huusivat kuorossa. Illalliseksi meillä oli hornet-broilerpaloja riisin kera. Menimme ulos syömään. Sillä aikaa hella oli alkanut vetää, savu haihtunut ja hälyttimet lopettaneet rääkymisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...