Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Elokuu


Huoh! Olipa kiireinen viikonloppu! Meillä kävi vieraita ja leivoin heille täytekakun kesän viimeisistä mansikoista. Marjoja poimiessani samalla havaitsin, että on kiire ottaa rönsyjä talteen täydennysistutuksia varten. Meillä on perusteilla uusi, isompi mansikkamaa, josta olisi satoa myyntiinkin asti.

Pitkään kestänyt helle purkautui kaatosateeseen ja kovaan ukkoseen. Sadetta tarvitsimme kipeästi. Vesisäiliöt vajuivat vauhdilla, kun kesäkukkia täytyi kastella lähes päivittäin. Kyllä ne nyt loistavatkin!

Miljoonakello

Syysleimu

Loppukesän puuhat alkavat nyt. Ostaisikohan joku punaherukkaa? Vadelma on jälleen kerran vallannut herukkatarhamme. Joka kesä täytyy kahdesti raivata vatuntaimet pois puskista. Perunanvarret on kohta niitettävä. Olisipa ryteikköihin erikoistunut robottiruohonleikkuri!

Tienvarren 15 aarin kukkaniitty täytyisi niittää ja haravoida niitokset pois. Kovaa työtä sekin: jyrkkä rinne ja kiviä saa varoa. Mutta toisaalta on siistin näköistä, kun pellot on hoidettu. Melkoista viidakkoa ovat paikoin ennen maisemistaan kuulun kylämme tienvarret. Loppukuvassa aamu-usvaa parin päivän takaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...