Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Parveke komeaksi


Heisulivei! Facebook-kaverini esitteli parvekettaan. Minä en ole vuosikausiin pitänyt meidän partsilla mitään. Parveke rakennettiin jälkeenpäin rintamamiestalomme päätyyn.

Hyvinä kesinä päivänpuolelle antavana siellä on menestyneet itse kasvatetut pelakuunpistokkaat. Varmimmaksi ovat osoittautuneet ahkeraliisat eli köyhänilot.

Parvekkeelle joutuu menemään konttaamalla ahtaasta vintinluukusta. Tästä ynnä muista seikoista johtuen kukkien kastelu on meinannut välillä unohtua. Lopulta unohtui niiden kasvatuskin...

Tänä kesänä päätin taas kokeilla parvekeviljelyä. Onhan meillä muuten niin sievä piha - ja parveke hojottaa tyhjillään. Etsin netistä parvekekukkien kasteluvinkkejä.

Törmäsin automaattiseen Blumat -kastelujärjestelmään. Se kuulemma hoitaa kastelun täysin automaattisesti, kunhan huolehtii veden saannista. Eikä hintakaan paha: 60 €.


Kävin tänään ostoksilla. Hankin uudet parvekelaatikot 3 kpl 15 € ja 7 kpl ahkeraliisantaimia vitosella. Kahdenkympin putkipihtejä en enää raaskinut ostaa vääntääkseni laatikon kannattimet kuosiinsa.

Toisesta kaupasta ostin sitten kastelulaitteen. Laatikot ovat nyt parvekkeella, mullat laitettu ja kukat istutettu. En laittanut laatikoita vielä paikoilleen. Antaa kukkasten ensin toipua istutusstressistä.

Vielä täytyy keksiä, miten asentaa 30 litran vesisaavi pienen parvekkeen katonrajaan hienoa kastelujärjestelmää varten...

Mukavaa viikonloppua, onnea valmistuneille ja hyvää kesälomaa kaikille tämän kukkaniityn myötä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...