Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. toukokuuta 2018

Retki muinaiskalmistolle


Sukutilamme mailla sijaitsee perimätiedon mukaan vanha hautausmaa. Paikan keskellä on Itkukivi, jonka juurella entisajan ihmiset ovat käyneet suremassa vainajiaan. Tykkylumi teki täällä Pohjois-Karjalan vaara-alueilla suurta tuhoa. Metsäyhtiön miehen mukaan kalmiston puusto oli mennyt päreiksi. Firma korjasi puut pois.

Lumi oli vihdoin sulanut senverran, että pääsin tutkimaan tilannetta. Polku oli osittain poikki kun hakkuutähteitä oli jätetty polulle. Onneksi kaikki puut eivät olleet kaatuneet, mutta yhtiö oli hakannut metsän ns. siemenpuuasentoon, eli harvaa oli. Laitoin kuvan Instagrammiin ja heti joku totesikin, että onpa tehokkaasti hoidettua kulttuuriympäristöä.


Toivotaan, että lisää puita kasvaisi jossain vaiheessa. Metsäyhtiöhän olisi muokannut maan, mutta sanoin, että ei saa, mikäli tarina muinaiskalmistosta pätee. Aluetta ei ole koskaan tutkittu, mutta lähistöltä on löytynyt useita vanhoja hautapaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...