Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 25. toukokuuta 2018

Hankintoja


Meillä kävi vieraita keskiviikkona ja he sanoivat, että meidän pihlaja kukkii. En uskonut, että pihlaja voi kukkia toukokuussa. Täytyi mennä itse tarkistamaan. Tuo yksilö on suojaisessa paikassa.

Ja sitten hankintoihin. Pitkään jatkuneen kelirikon takia en päässyt asioimaan. Nyt niitä on kertynyt useammalle viikolle. Tällä viikolla ostin meille vedenpuhdistuslaitteen ja uuden ruohonleikkurin.

Läheisessä rautakaupassa myytiin Jalovesi - puhdistuslaitetta hintaan 185 €. Laitteen väitetään puhdistavan 99,9 % epäpuhtauksista. Vesi kaadetaan yläosaan, jossa keraamiset suodattimet puhdistavat veden, joka valuu alaosaan. Puhdasta vettä voi sitten valuttaa hanasta.


Parin päivän kokeilun tuloksena sanon, että puhdasta ja raikasta vettä tulee. Ei tarvitse sähköä, vesiliitäntöjä tms. Helppokäyttöinen. Mutta äärettömän hidas apparaatti! Menee 12 tuntia 6 litran puhdistamiseen.

Ei kannata alkaa sankokaupalla puhdistaa. Vaivattomampi ja edullisempi on ostaa kaupasta lähdevettä. Tämä hankinta siksi, kun täkäläinen vesi on melko ruosteista. Toisin sanoen: teevedessä ei tarvitse välttämättä liottaa pussia ollenkaan.

Tänään menin toiseen rautakauppaan ja ostin uuden Makita -merkkisen ruohonleikkurin. Maksoi 299 €, isot pyörät, 48 cm leikkuuleveys, isolle pihalle sopiva. Kasasin vehkeen iltapuhteella ja kokeilin, lähteekö käyntiin.


Lähtihän se - ja kertanykäisyllä! Edellinen leikkuri ei tahtonut käynnistyä, vaikka naapurin isäntäkin kutsuttiin sitä kiskomaan. Koeajoin talomme päädyn. Hyvin leikkaa. Meillä täytyy olla sivulleheittävä malli, koska nurmialue on iso ja olen laiska ruohonleikkaaja.

Vanha leikkurimme, kolmipyöräinen Viking, on jo 20-vuotias. Se on ketterä toisin kuin tämä Makita. Korkeampaa nurmea leikatessa Makita tukehtui. Hetken jäähdyteltyä se lähti taas kertanykäisyllä käyntiin. Leikkuukorkeutta täytyisi säätää lisää. Nyt se on puolessavälissä. Toivon, että tämäkin kestäisi muutaman vuoden hyvin huollettuna.

Ilta-aurinko heijastui kauniisti vanhan hirsitalomme ikkunoista lopettaessani ruohonleikkurin koeajon. Niin, ja Mummolla alkaa fysioterapia kesäkuussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtisukua

Kylällä on eräs suuri suku. Ei sen kummempi kun mitkään muutkaan suvut. Jälkeläisiä vaan on siunaantunut enemmän kuin muille. Mu...